Jdi na obsah Jdi na menu
 


2003 Chrustenice

Téměř každý rok strávíme týden dovolené v příjemném prostředí Caravan Campu Valek, který je v krásném údolí poblíž Chrustenic, nedaleko Berouna. Kromě koupání v bazénu s křišťálově čistou vodou přímo v areálu kempu, poskytuje tato lokalita příležitost k výletům do blízkého i vzdálenějšího okolí.

Nedaleko obce leží přístupný Železnorudný důl Chrustenice, který patřil ve své době k největším a nejvýznamnějším dolům Barrandienu. Obdobně je tématicky zaměřen i nedaleký Skanzen Solvayovy lomy.

Ve vzdálenosti několika málo kilometrů se též nachází letiště Bubovice, působiště českého akrobatického pilota, Petra Jirmuse.

Cílem může být i nedaleký hrad Karlštejn, popřípadě vzdálenější Žebrák, nebo Točník. Mezi další zajímavosti, které stojí za to shlédnout patří i Svatý Jan pod Skalou, Koněpruské jeskyně, nebo město Hořovice se svými zámky a parkem se sluneční bránou. Mimochodem, v Hořovicích za svého života působila i česká buditelka a spisovatelka, autorka kuchařek, básní, divadelních her a krátkých próz, Magdalena Dobromila Rettigová.