Jdi na obsah Jdi na menu
 


2013 Chrustenice

Nevím už pokolikáté jsme se rozhodli strávit část léta v Caravan Campu Valek v Chrustenicích nedaleko Berouna. Díky krásnému prostředí a vlídnému přijetí se sem pravidekně vracíme. Letošní dovolená měla na rozdíl od těch předchozích svá specifika. To první spočívalo ve skutečnosti, že moje dcera Barbora měla ve shodném termínu cestu do Čech a tak se za námi se zeťákem Jasonem zastavila. Druhá neobvyklost byla charakteru meteorologického. Mimořádně horké dny střídaly silné bouřky provázené hustým deštěm, větrem a občasnými výpadky proudu. V okolí popadalo poměrně dost stromů. Celkem nepatrný potůček nedaleko areálu se rozvodnil natolik, že poškodil nejen příjezdovou cestu a parkoviště, ale podařilo se mu zakalit i jinak křišťálově čistý bazén (to nemá nic společného se Standou). Přesto se i navzdory problémům s dodávkou el. proudu podařilo díky počítačem řízené čističce dostat v krátké době parametry vody v bazénu do mezí odpovídajícím hygyenickým i optickým normám.

Úplně největší změnu jsme zaznamenali v ubytování. Z důvodu obsazení chatek jsme byli nuceni využít apartmánu. Tato skutečnost v nás po prvních rozpacích vyvolala vlnu nadšení, které nám díky komfortnímu ubytování vydrželo po celou dobu pobytu.

Olina intenzivně relaxovala u vody a s knihou a já se zase vyblbnul na kole v povodí Berounky. Večery jsme trávili v příjemné atmosféře místní restaurace a pár vět jsme prohodili se známými z Nizozemska, kteří tvoří pravidelnou klientelu kempu. Kocour Keny si pobytem v přírodě přišel na své také.

Bouřka v Chrustenicích