Jdi na obsah Jdi na menu
 


2011 Zvíkovec

V červnu se ozval Láďa, že se chystá na vodu a rád by se podíval na kemp ve Zvíkovci, kde má zajištěné ubytování. Navrhl zajet si tam na kolech 16. července.

S Tomášem jsme si domluvili sraz v Unhošti, s Láďou a Pavlem jsme se setkali na zahrádce Hotelu Roztoky u mostu přes Berounku. Společně jsme pak vyjeli podle řeky kolem hostince U Rozvědčíka směrem na Zvíkovec. Cesta vedla částečně po silnicích (naštěstí téměř bez provozu), částečně po lesních a polních cestách a houpala se nahoru a dolů. V kempu ve Zvíkovci jsme lehce poobědvali a Láďa si prohlédl, co potřeboval.

Na zpáteční cestě jsme to vzali přes Skryjská jezírka, kde cyklistiku na chvíli vystřídalo horolezectví (v tretrách s kuframa to na skále opravdu není nic moc). V Roztokách jsme se s Láďou a Pavlem rozloučili a s Tomášem jsme pak přes Křivoklát, Lány a Kamenné Žehrovice pokračovali dál. Tomáš se v Unhošti odpojil, mně pak zbývala poslední hodina a půl domů. Celkově jsem ujel 182 km, což je zatím můj letošní rekord.

Závěrem musím Láďu pochválit za jeho rosničkovské schopnosti, protože s předstihem několika týdnů dokázal vybrat den s ideálním počasím.