Jdi na obsah Jdi na menu
 


2018 Dovolená

Od roku 2002 (tenkrát nás z domova vyhnala povodeň) jezdíme dost pravidelně na dovolenou do Caravan campu Valek v Chrustenicích na Berounsku. Kromě pravidelných vyjížděk na kole jsme toho během necelých dvou týdnů stihli vidět opravdu hodně.

Navštívili jsme Medvědárium na Městské hoře v Berouně, kde jsou chováni medvědi z večerníčku Václava Chaloupka.

Podívali jsme se i do Důlní expozice v Chrustenické šachtě, kde nás provázela půvabná a příjemná slečna, která dovedně manipulovala s důlní technikou.

Pěšky jsme se zašli podívat do sklářské hutě v blízkých Nenačovicích, která produkuje a prodává zejména výrobky z hutního skla.

S dětmi, sourozenci, jejich protějšky a kamarády (celkem nás bylo "jen" 21), jsme oslavili narozeniny, které s Olinou máme oba v druhé polovině srpna. Tato oslava se už pomalu stává tradicí a jako každý rok nám vše dokonale připravil personál kempu.

Narozdíl od sklárny v Nenačovicích, která má charakter rodinné firmy, je sklárna v Nižboru se svými 150-ti zaměstnanci podnikem mnohem větším. Při exkurzi jsme byli seznámeni s výrobním procesem, viděli jsme brusiče pří práci s křišťálovým sklem a v podnikové prodejně si Olina koupila zmenšeninu prestižní filmové ceny Český lev z limitované edice 30 kusů. Ještě mají poslední čtyři.

Když už jsme v Nižboru byli, navštívili jsme i zdejší zámek, který byl před 13-ti lety zrekonstruován a slouží jako informační centrum keltské kultury, je zde pracoviště Ústavu archeologické památkové péče středních Čech.